Bròquil de St. Teresa o blau (Brassica oleracea var. Botrytis)
Bròquil
Bròquil de St. Teresa o blau
Des de 1874, hi ha referències constants i ben documentades del seu cultiu. Es cita com a bròquil de Santa Teresa o bròquil blau (Anònim, 1874). Fulles lanceolada amb marge lleugerament dentat. De color turquesa amb les nerviacions principals i secundàries morades. El cos floral és cònic de color morat.
S'indica la sembra al llarg del juny, per transplantar al juliol i collir a finals de novembre.
El bròquil és una verdura excepcionalment nutritiva, molt rica en vitamines i minerals. El bròquil cuinat -menys de 10 o 15 minuts- conté més vitamina C que la fruita cítrica. També conté vitamines del grup B, com l'àcid fòlic (B9), que és molt important durant l'embaràs, i la lactància i la tiamina (B1) i la niacina (B3), que intervenen en el bon funcionament del sistema nerviós. Del contingut en minerals destaca el potassi i les quantitats significatives de calci, magnesi, ferro i sofre.