PRESENTACIÓ
			
		
								
ORÍGENS
			
		
								
PRODUCTES
			
		
								
CONTACTE
			
		
		
		
		
		
	
		
			
NOM
			
		
Carbassó verd del país (Cucurbita pepo L.)
NOM COMÙ
			
		
Carbassó Carbassó verd del país
NOM DE LA VARIETAT
			
		
		
Carbassó verd del país
DESCRIPCIÓ
			
		
		
		
	
Carbasssa de color verd fosc amb taques allargades de color beix. La polpa interior és blanca amb tons grocs i de textura esponjosa.
HÀBITAT
			
			
		
	
	CICLE DE CULTIU
			
	
		
		
	
		
	Es pot cultivar quan ja no hi ha perill de temperatures baixes. La sembra es pot fer ben entrada la primavera. La collita comença a partir d'un a dos mesos del trasplantament i és contínua durant tot l'estiu.
BENEFICIS PER LA SALUT
			
	
	
						
La major part del pes del carbassó és aigua (95 g per 100 g d'hortalissa), però també conté valuosos nutrients, especialment vitamines ( C, B9 i provitamina A), antioxidants i minerals. Té propietats diürètiques i té efectes beneficiosos per la vista.
TRETS DE LA BIOLOGIA
			
				
		
	
					ON VEURE’L
			
		
		
							
FITXA TÈCNICA