PRESENTACIÓ
ORÍGENS
PRODUCTES
CONTACTE
NOM
Carbassó verd del país (Cucurbita pepo L.)
NOM COMÙ
Carbassó Carbassó verd del país
NOM DE LA VARIETAT
Carbassó verd del país
DESCRIPCIÓ
Carbasssa de color verd fosc amb taques allargades de color beix. La polpa interior és blanca amb tons grocs i de textura esponjosa.
HÀBITAT
CICLE DE CULTIU
Es pot cultivar quan ja no hi ha perill de temperatures baixes. La sembra es pot fer ben entrada la primavera. La collita comença a partir d'un a dos mesos del trasplantament i és contínua durant tot l'estiu.
BENEFICIS PER LA SALUT
La major part del pes del carbassó és aigua (95 g per 100 g d'hortalissa), però també conté valuosos nutrients, especialment vitamines ( C, B9 i provitamina A), antioxidants i minerals. Té propietats diürètiques i té efectes beneficiosos per la vista.
TRETS DE LA BIOLOGIA
ON VEURE’L
FITXA TÈCNICA