Col de paperina o de Pascua

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Col de paperina o de Pascua (Brassica oleracea L. vars. capitata)

NOM COMÙ

Col

NOM DE LA VARIETAT

Col de paperina o de Pascua

DESCRIPCIÓ

Des del segle XV fins a 1881, apareix referenciada a la documentació escrita com a col de Pascua. A partir d'aquesta data, com a col de Pascua o paperina. Supera el 100cm d'altura un cop formada. Fulles de color verd-blau, ovades i amb un nervi central extremadament gruixut. El cabdell és entre coniforme i piriforme, arribant a una longitud de 30 cm.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

S'indica la sembra tardana, cap a finals de setembre, octubre. Per transplantar al novembre desembre i per collir-la, gràcies a la seva especial resistència a l'espigat, per Pascua.

BENEFICIS PER LA SALUT

La col és una verdura rodona que conté molt nutrients essencials per al nostre organisme. D'entrada, és rica en alanina, que intervé en la producció d'anticossos; arginina, que repara els teixits i construeix el múscul; vitamina C 'més que les taronges'; cistina, que estimula el funcionament hormonal; i àcid fòlic, essencial per al desenvolupament del fetus.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA