Enciam tres ulls

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Enciam tres ulls (Lactuca sativa L.)

NOM COMÙ

Enciam

NOM DE LA VARIETAT

Enciam tres ulls

DESCRIPCIÓ

No s'ha localitzat referències escrites dels seu cultiu. En canvi, les referències orals són abundants. Es recorda com una varietat molt preuada de primavera estiu (J. Garolera; et al., com. pers). Els limbes són d'un color verd clar, el·líptics i d'una llargada entre 15 i 20 cm. Les puntes són lleugerament arrodonides i el marge és poc dentat.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

Les sembres es fan entre els mesos de març i juliol de manera escalonada. Normalment, el transplantament es realitza un mes després de la sembra.

BENEFICIS PER LA SALUT

L'enciam és principalment aigua (95%), i per això aporta molt poques calories, hidrats de carboni i greixos. Té una quantitat important de fibra. És saciant, facilita la digestió i millora el trànsit intestinal. És diürètic, depuratiu i té propietats sedants i somníferes.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA