Mongeta de la neu

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Mongeta de la neu (Phaseolus vulgaris L.)

NOM COMÙ

Mongeta

NOM DE LA VARIETAT

Mongeta de la neu

DESCRIPCIÓ

Aquesta mongeta és de mata alta. Les llavors són de color blanc. És petita, allargada i un xic arronyonada. Es caracteritza pel seu gust intens, per una textura cremosa i per la seva ràpida cocció. Tradicionalment es cultivava al Vallès com a primerenca ( entre abril i juliol). Les referències escrites d'aquesta varietat de mongeta són de meitat del s. XX.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

La sembra de la mongeta es fa abans de la segona quinzena de Juliol, i es recullen al Novembre.

BENEFICIS PER LA SALUT

Té un alt contingut en fibres solubles, fet que millora el trànsit intestinal, combat el càncer de còlon i el de recte, ajuda a rebaixar el colesterol i afavoreix la sacietat. Molt bona per a les persones diabètiques, ja que redueix la velociat d'absorció de sucres, ajudant a regular la glucosa present a la sang. Conté principalment hidrats de carboni.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA