Alberginia blanca

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Alberginia blanca (Solanum melongena)

NOM COMÙ

Albergínia

NOM DE LA VARIETAT

Alberginia blanca

DESCRIPCIÓ

Es tracta d'una varietat, fins fa poc temps, solament es cultivaven en petits horts. Ara, i gràcies a la conscienciació de la pagesia de la comarca, el cultiu de l'albergínia blanca ha reeixit, recuperant-la com un producte singular i d'alta qualitat. Les particularitats de l'albergínia blanca fa que la seva conservació sigui més complicada ja que madura més ràpidament.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

A mitjans de març, les plàntules es traslladen a un planter protegit i entre mitjans d'abril i mitjans de maig es col·loquen a terra. La recol·lecta es fa al Juliol i Agost.

BENEFICIS PER LA SALUT

L'albergínia és aigua en un 92% i té un contingut en proteïnes baix, hidrats de carboni i cap greix. Comparada amb altres verdures i hortalisses, conté una quantitat mitjana de fibra. Conté vitamines del grup B, C y A i minerals com el potassi i el calci.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA