Carbassa violí

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Carbassa violí (Cucurbita)

NOM COMÙ

Carbassa

NOM DE LA VARIETAT

Carbassa violí

DESCRIPCIÓ

Les primeres referències es localitzen al butlletí agrícola la Pagesia (Terrassa, 1919). A partir de 1930, també, es troben referències d'aquesta varietat a diversos catàlegs de cases de llavors (Nonell, 1930). Carbassa de color groc, de textura llisa i amb un lleuger acostellat. Allargada amb una part final més ampla 'espai de les llavors-. Generalment, no supera els 50 cm de longitud per 20 cm de diàmetre. El pes escil·la entre 2 i 3 kg.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

Es sembren directament al terreny a mitjans d'abril o primers de maig. Alguns hortolans feien clots i els omplien de matèria orgànica per fer desenvolupar millor les carbasseres. La temporada de consum és de Setembre a Març.

BENEFICIS PER LA SALUT

La carbassa conté un 90% d'aigua, molt poques calorie si hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens 'responsables del seu color taronja' i diversos àcids, com el linoleic, l'aspàrtic, l'oleic i el palmític i alguns aminoàcids.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA