Carbassó verd del país

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Carbassó verd del país (Cucurbita pepo L.)

NOM COMÙ

Carbassó Carbassó verd del país

NOM DE LA VARIETAT

Carbassó verd del país

DESCRIPCIÓ

Carbasssa de color verd fosc amb taques allargades de color beix. La polpa interior és blanca amb tons grocs i de textura esponjosa.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

Es pot cultivar quan ja no hi ha perill de temperatures baixes. La sembra es pot fer ben entrada la primavera. La collita comença a partir d'un a dos mesos del trasplantament i és contínua durant tot l'estiu.

BENEFICIS PER LA SALUT

La major part del pes del carbassó és aigua (95 g per 100 g d'hortalissa), però també conté valuosos nutrients, especialment vitamines ( C, B9 i provitamina A), antioxidants i minerals. Té propietats diürètiques i té efectes beneficiosos per la vista.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA