Col d’hivern (de fulla o d’oli)

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Col d'hivern (de fulla o d`oli)

NOM COMÙ

Col

NOM DE LA VARIETAT

Col d'hivern (de fulla o d`oli)

DESCRIPCIÓ

Des de 1881 es citen diverses cols que no cabdellen. Una d'elles, la verda de fulla gran podria encaixar amb aquesta varietat. De forma ovalada de color verd clar amb un suau lobulat. És llisa amb lleugeres ondulacions entre nervi i nervi. El marge es dentat però no en excés. Les fulles poden arribar a fer uns 40cm de longitud per uns 25cm d'amplada.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

S'indica la sembra entre juny i juliol per fer el transplantament entre juliol i agost. Es comença a recollectar a finals de novembre.

BENEFICIS PER LA SALUT

La col és una verdura rodona que conté molt nutrients essencials per al nostre organisme. D'entrada, és rica en alanina, que intervé en la producció d'anticossos; arginina, que repara els teixits i construeix el múscul; vitamina C 'més que les taronges'; cistina, que estimula el funcionament hormonal; i àcid fòlic, essencial per al desenvolupament del fetus.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA