Enciam escaroler

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Enciam escaroler (Lactuca sativa L.)

NOM COMÙ

Enciam

NOM DE LA VARIETAT

Enciam escaroler

DESCRIPCIÓ

Una de les varietats hortícoles més citades i comunes a l'àmbit d'estudi. Des de 1874 se'n tenen referències escrites. Els limbes són d'un color verd clar, de forma palmada d'uns 20 a 25cm de longitud. La fulla és lleugerament arrissada amb els marges força lobulats i lleugerament dentats. El cabdell, un cop format pot tenir entre 25 i 30 cm de diàmetre.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

Molt resistent al fred i força sensible a l'espigat. En zones càlides podem sembrar a partir del 13 de setembre i en zones fredes s'aconsella esperar al febrer.

BENEFICIS PER LA SALUT

L'enciam és principalment aigua (95%), i per això aporta molt poques calories, hidrats de carboni i greixos. Té una quantitat important de fibra. És saciant, facilita la digestió i millora el trànsit intestinal. És diürètic, depuratiu i té propietats sedants i somníferes.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA