Tomàquet del nas de bruixa o pebroter

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Tomàquet del nas de bruixa o pebroter (Lycopersicon esculentum Mill)

NOM COMÙ

Tomàquet

NOM DE LA VARIETAT

Tomàquet del nas de bruixa o pebroter

DESCRIPCIÓ

Aquí l'anomenen pebroter, en referència a la seva morfologia. L'origen del pebroter al baix Montseny és de les comarques de Girona. Durant anys ha entrat llavor d'aquesta zona a través del mercat de Sant Celoni. Ideal per menjar cru, acompanyant amanides o d'altres plants frescs d'estiu. Mala conservació. S'ha de congelar o conservar al bany maria.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

Entre finals d'abril i mitjans de maig es trasplanta. Acostuma a iniciar la floració durant el més de juny i els primers tomàquets arriben al juliol. La temporada s'acaba amb les primeres gelades.

BENEFICIS PER LA SALUT

El seu valor nutritiu li donen les vitamines antioxidants que conté (C, E, A i algunes del grup B), minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè. El tomàquet a part de ser un gran antioxidant i per tant poderós preventiu del càncer, també conté fibra que li dona una funció reguladora intestinal i també té efectes diürètics i depuratius.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA