Itinerari 1 – El camí dels Bandolers

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

NOM COMÙ

NOM DE LA VARIETAT

DESCRIPCIÓ

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

BENEFICIS PER LA SALUT

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

Distància: 5 Km
Sortida: Plaça de l’Església de Gallecs
Durada: 1.30 h
Dificultat: Baixa

L’itinerari es dirigeix cap al camí carener dels bandolers ascendint lleugerament fins arribar al mirador (125m) des d’on es pot observar bona part de la serralada prelitoral, el Montseny, els cingles de Bertí, Sant Sadurní de Gallifa, el Farell i la Mola. A partir d’aquí la ruta continua suaument fins arribar al torrent Caganell, on es troben en diferents punts la Bassa de Can Benito i els aiguamolls de Can Salvi, basses amb cabal intermitent que donen lloc a microhàbitats humits, suficients perquè s’hi puguin trobar des de granotes,fins a polles d’aigua , ànecs de coll verd, martinets….

És un passeig suau que en el últim tram està conformat per una plataneda espectacular i per un bosc de ribera on es fàcil observar-hi oriols, tallarols, gaigs, garses i rossinyols.

Cal destacar l’església de Sta. Maria, d’estil romànic que data del 1007 i el molí de vent rehabilitat sobre el pou de Can Blanc que extrau aigua pel reg d’una explotació agrícola ecològica on s’hi conreen productes de la denominació Gallecs, ecològics i de proximitat.

FITXA TÈCNICA