Hereus Can Jornet

PRESENTACIÓ

Som una empresa familiar que ens dediquem al cultiu de blats i llegums ecològics. Cultivem blats antics per fer farines ecològiques de forma tradicional i fem servir un molí de pedra. Comercialitzem els nostres productes mitjançant la venda de proximitat i directa.

ORÍGENS

L’origen de Can Jornet és medieval, ja que es va construir durant el segle XIV. Al llarg del segles XVIII i XIX s’hi van fer reformes i el 1903 se n’hi va fer una de molt gran. La casa ha estat habitada de forma constant per la mateixa família durant 400 anys, primer com a masovers i després com a propietaris. Can Jornet és una masia catalana que presenta l’aspecte típic i tradicional del mas de pagès. L’actual casa és la unió de dos habitacles anteriors sobreposats. Es pot distingir la primera construcció, molt antiga, rústega i senzilla. Les pedres que formen el basament poden ser del segle XIV. Estava formada per una planta baixa (l’estable) i un primer pis amb habitacle. No tenia golfes ni cap mena de relleu. Can Jornet s’ha dedicat sempre a l’agricultura i a la ramaderia i va ser la primera casa a Gallecs que es va dedicar a l’explotació ramadera de vaques el 1914.

PRODUCTES

Llegums: mongeta de la neu, cigró de Serinyà, llentia pardina Farines de blats antics: espelta, xeixa, Florence-Aurore, blat Montcada, blat del cor Cereals: gra d’espelta

CONTACTE

Santi Olivé Espelta.gallecs@gmail.com www.canjornetgallecs.cat

NOM

NOM COMÙ

NOM DE LA VARIETAT

DESCRIPCIÓ

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

BENEFICIS PER LA SALUT

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA