Porro antic del país

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Porro antic del país (Allium ampeloprasum L. var. Porrum)

NOM COMÙ

Porro

NOM DE LA VARIETAT

Porro antic del país

DESCRIPCIÓ

Podria tractar-se del porro llarg o gros ja citat l'any 1930. Aquesta varietat es cultiva des de fa més de 40 anys a Llinars. Fulles de color verd fosc; poden superar els 50 cm de longitud i els 8 mm d'amplada. Són planes i amb el marge sense dentar. El nervi és central. El porro pot superar el metre d'alçada.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

Tradicionalment al Vallès s'ha realitzat durant el mes de maig per poder iniciar la recol·lecció a la tardor. També, a l'agost per allargar la collita fins a la primavera.

BENEFICIS PER LA SALUT

El porro és un bulb que està format majoritàriament en pes per aigua, raó per la qual aporta poques calories, però atipa bastant perquè és molt ric en fibra. Conté àcid fòlic i vitamina C. Els minerals que conté són el potassi i el magnesi. L'àcid fòlic intervé en la producció de glòbuls vermells, en la formació del material genètic i en els anticossos del nostre sistema immunitari. En el cas de les embarassades, resulta especialment apropiat. Pel que fa a la vitamina C, en té la mateixa quantitat que la mandarina. El porro és ric en potassi i pobre en sodi, per tant és bastant diürètic.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA