Tomàquet Palosanto o Poma Ple (Lycopersicon esculentum Mill)
Tomàquet
Tomàquet Palosanto o Poma Ple
L'any 1874 es localitza la primera referència del tomàquet poma. L'origen de la llavor actual de l'àmbit d'estudi, és el planterista d'Argentona 'l'Ànima' que a través de l'Etern Verdaguer ha arribat als nostres dies. Varietat de bona mida, força aromàtica. Es un tomàquet ple de forma semblant al fruit del caqui, d'on li ve el nom. Molt apropiat per a salses i gaspatxos.
Es trasplanta durant el mes d'abril. Es pot començar a collir a mitjans de juliol. La seva producció s'allarga fins a finals de setembre.
El seu valor nutritiu li donen les vitamines antioxidants que conté (C, E, A i algunes del grup B), minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè. El tomàquet a part de ser un gran antioxidant i per tant poderós preventiu del càncer, també conté fibra que li dona una funció reguladora intestinal i també té efectes diürètics i depuratius.