Tomàquet cor de bou

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

Tomàquet cor de bou (Lycopersicon esculentum Mill)

NOM COMÙ

Tomàquet

NOM DE LA VARIETAT

Tomàquet cor de bou

DESCRIPCIÓ

Aquesta llavor va ser cedida per Domènec Camps, que la va recollir de Salvador Riera, veí originari també de Terrassa, i la va conrear a Vacarisses. És un tomàquet molt carnós amb la característica forma de cor vermellós lleugerament rosat, llavors molt centrades a l'interior i gust més aviat dolç.

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

Es trasplanta durant el mes d'abril. Es pot començar a collir a mitjans de juliol. La seva producció s'allarga fins a finals de setembre.

BENEFICIS PER LA SALUT

El seu valor nutritiu li donen les vitamines antioxidants que conté (C, E, A i algunes del grup B), minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè. El tomàquet a part de ser un gran antioxidant i per tant poderós preventiu del càncer, també conté fibra que li dona una funció reguladora intestinal i també té efectes diürètics i depuratius.

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

FITXA TÈCNICA