PRESENTACIÓ
ORÍGENS
PRODUCTES
CONTACTE
NOM
NOM COMÙ
NOM DE LA VARIETAT
Llentia Pardina
Lens culinaris
DESCRIPCIÓ
HÀBITAT
CICLE DE CULTIU
BENEFICIS PER LA SALUT
TRETS DE LA BIOLOGIA
ON VEURE’L
És un dels llegums més antics i més consumits arreu del món. A l’Espai Rural de Gallecs s’ha recuperat el seu cultiu en agricultura ecològica per les seves característiques organolèptiques i la seva adaptació al territori. El contingut d’hidrats de carboni és elevat, principalment de midó. És rica en vitamina C, B1, B3 i B6 i ferro, fòsfor, coure, zinc, seleni (antioxidant), magnesi, àcid fòlic i triptòfan (aminoàcid essencial).
Cicle de cultiu
La llentia, igual que el cigró, té un cicle de cultiu ben curt. Se sol sembrar al març i la dita diu que per Sant Josep (19 de març) ja hauria d’haver crescut. Es recull al juny.
FITXA TÈCNICA