Llentia pardina

PRESENTACIÓ

ORÍGENS

PRODUCTES

CONTACTE

NOM

NOM COMÙ

NOM DE LA VARIETAT

Llentia Pardina
Lens culinaris
DESCRIPCIÓ

HÀBITAT

CICLE DE CULTIU

BENEFICIS PER LA SALUT

TRETS DE LA BIOLOGIA

ON VEURE’L

És un dels llegums més antics i més consumits arreu del món. A l’Es­pai Rural de Gallecs s’ha recuperat el seu cultiu en agricultura ecològi­ca per les seves característiques organolèptiques i la seva adaptació al territori. El contingut d’hidrats de carboni és elevat, principalment de midó. És rica en vitamina C, B1, B3 i B6 i ferro, fòsfor, coure, zinc, seleni (antioxidant), magnesi, àcid fòlic i triptòfan (aminoàcid essencial).

Cicle de cultiu

La llentia, igual que el cigró, té un cicle de cultiu ben curt. Se sol sembrar al març i la dita diu que per Sant Josep (19 de març) ja hauria d’haver crescut. Es recull al juny.

FITXA TÈCNICA